2019 Özet Faaliyet Raporu
Menu
Köklü bir vakıf kültürünün mirasçısı olan Vakıf Emeklilik, Türkiye’nin en önemli yerel sermaye paydaşlarından VakıfBank’ın iştirakidir.
Vakıf Emeklilik ve Hayat AŞ (Vakıf Emeklilik), Güneş Hayat Sigorta AŞ adıyla 1 Mayıs 1991 tarihinde kurulmuştur. 4632 Sayılı Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu çerçevesinde; Bireysel Emeklilik Sistemi’nde de faaliyette bulunmak üzere 31 Mayıs 2002 tarihinde Hazine Müsteşarlığı nezdinde izin başvurusunda bulunan Şirket, 21 Şubat 2003 tarihi itibarıyla gerekli izni almıştır. Güneş Hayat Sigorta AŞ unvanıyla faaliyetlerini yürüten Şirket, 5 Mart 2003 tarihinde toplanan Olağan Genel Kurulu’nda alınan kararla 14 Mart 2003 tarihinde unvan değişikliğine gitmiş ve “Vakıf Emeklilik AŞ” ismini alarak Bireysel Emeklilik Sistemi içerisinde faaliyet gösteren şirketler arasına katılmıştır. Köklü bir vakıf kültürünün mirasçısı olan Vakıf Emeklilik, Türkiye’nin en önemli yerel sermaye paydaşlarından VakıfBank’ın iştirakidir.
Detaylı bilgi

Detaylı bilgi

Detaylı bilgi

Sayın Müşterilerimiz, Hissedarlarımız ve Çalışanlarımız,

Türkiye’de piyasaların güven tazelediği, ekonominin dengelendiği, değişim teması ile istikrarlı ve sürdürülebilir büyüme politikasının temellerinin atıldığı bir yılı geride bıraktık. Yeni ekonomi planındaki hedeflere ulaşabilme konusunda önümüzde uzun bir yol var. Bu yolculukta elbette küresel ekonomideki gelişmeleri de yakından izlemeye devam edeceğiz. Amerika, Avrupa Birliği ve Asya piyasalarındaki gelişmeler, küresel ve jeopolitik riskler, 2020’de de belirleyici bir rol üstlenecek.

2008 yılından bu yana Dünya geneli ve Türkiye’de makro ekonomik koşulların sürekli değişkenlikler göstermesi, kişisel birikimlerin önemini daha da artırıyor. Bu nedenle, Türkiye’de yaşayan yediden yetmişe tüm vatandaşlarımızın birikim kültürünün bir parçası olması gerekiyor. Bu gerçekten hareketle Türkiye’nin gelecek hedeflerine ulaşabilmesi için hepimize büyük görevler düşüyor.

Sektörümüzde gelecek dönemde de büyüme eğiliminin süreceğine inancımız tam. Dünya’da ve Türkiye’de aşağı yönlü risklerin öne çıkabileceği dönemler göz önünde bulundurulsa da başta proaktif yeni ekonomi anlayışı, demografik dinamikler ve Türkiye’nin makroekonomik potansiyeli ile BES büyüklüğünün daha yüksek rakamlara da çıkabileceğine inanıyoruz.

Bu büyümenin bir parçası olarak yıl sonunda Vakıf Emeklilik toplam fon büyüklüğünde 9.7 milyar TL’ye ulaşarak pazar payını %8,2’ye yükseltti. Katkı payı tutarı ise 5,5 milyar TL seviyelerinde gerçekleşerek katılımcı sayısı 567 bin 343 kişiye ulaştı. Bizler Vakıf Emeklilik olarak; köklü kurumsal tarihimizden aldığımız ilhamla ve daha müreffeh bir Türkiye idealine hizmet etme ilkesine bağlı kalarak, 2020 yılında da sektörümüze yön verecek projelere imza atmaya devam edeceğiz.

Vakıf Emeklilik olarak; köklü kurumsal tarihimizden aldığımız ilhamla ve daha müreffeh bir Türkiye idealine hizmet etme ilkesine bağlı kalarak, 2020 yılında sektörümüze yön verecek projelere imza atmaya devam edeceğiz.

Detaylı bilgi

Değerli Paydaşlarımız,

Bireysel emeklilik ve hayat sigortası sektörünün öncü şirketi Vakıf Emeklilik olarak 2019 yılını, sektörümüzdeki pek çok olumlu gelişmenin yanı sıra; müşteri deneyimi ve teknoloji vizyonumuz doğrultusunda attığımız başarılı adımlarla hatırlayacağız.

Vakıf Emeklilik olarak bizler, 2019’u %20,3’lük bir büyümeyle kapatarak, Türkiye’deki toplam pazardan %8,1’lik bir pay aldık. Aynı şekilde geçtiğimiz yıl otomatik katılım çalışan sayısında da %19’luk bir artış grafiği yakaladık. Faizsiz fon büyüklüğü sıralamasında ise Vakıf Emeklilik olarak bizler; 3,1 milyar TL büyüklükle %26’lık pazar payına sahibiz. 2019’da net kârımızı %110 artırarak, 328 milyon TL’ye ulaştırdık. Ayrıca 297 milyon TL’yi aşan tazminat ödemelerimizde de %76,5’lik bir artış görüldü.

Vakıf Emeklilik olarak 2019 sonu itibariyle 901 milyon TL hayat sigortası prim üretimi gerçekleştirdik. %8,1’lik pazar payı ile sektörde 6. sırada yer alıyoruz. Hayat ve emeklilik şirketleri arasında ferdi kaza prim üretiminde 2. sırada yer alarak 2019’u 236,6 milyon TL prim üretimi ve %31,7’lik pazar payı ile tamamladık.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da sektörün öncü şirketi olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu başarı ve gurur tablosunu ortaya çıkartmamızda katkısı olan tüm çalışanlarımıza, ortaklarımıza ve kıymetli müşterilerimize en içten teşekkürlerimi sunuyorum. 2020 yılında da sektörümüzü küresel ölçekte daha büyük hedeflere ulaştırmak için emin adımlarla ilerlemeye ve öncülük etmeye devam edeceğiz.

2019 yılını, sektörümüzdeki pek çok olumlu gelişmenin yanı sıra; müşteri deneyimi ve teknoloji vizyonumuz doğrultusunda attığımız başarılı adımlarla hatırlayacağız.

Detaylı bilgi
  • Vakıf Emeklilik, müşterilerinin deneyimini yakından takip ederek, tüm süreçlerini müşterilerinin istekleri doğrultusunda dizayn etmektedir.
  • Yenilenen cep şube uygulaması ile müşteri iletişim merkezini aramaya gerek kalmadan tüm cep şube aktivasyonlarını gerçekleştirme imkanı sunulmuştur.
  • Marka imajını ve bilinirliğini güçlendirmeyi hedefleyen iletişim çalışmalarına yoğun bir şekilde devam etmiştir.
  • Müşteri odaklı bir yaklaşımla stratejik amaç ve hedefler büyüme, kârlılık, verimlilik ve kalite boyutları altında toplanmıştır.
  • Bireysel Satış Kanalımızda, karma satış modelinden, Bankasürans satış modeline geçilmiştir.
  • Eskişehir Bölge Müdürlüğümüz faaliyetlerine başlamıştır.
  • Kurumsal Satış Müdürlüğü, kurumsal çözüm noktası anlayışıyla ile işverenlerin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalarına  devam etmiştir.
  • Bir şirketin değeri alternatif dağıtım kanallarının çeşitliliği ve verimli işleyişi ile doğru orantılı olarak artmaktadır.
  • Şirket vizyon, misyon ve değerleri doğrultusunda yetkinliklerini kullanabilecekleri, kendilerini geliştirebilecekleri, mutlu ve sağlıklı çalışanlar olabilecekleri bir organizasyon oluşturmak için çalışmaktadır.
  • Eğitim ve gelişim faaliyetleri; stratejiler ve üst yönetim değerlendirmelerine paralel olarak ihtiyaçlar doğrultusunda ele alınmaktadır.
  • Süreçlerin dijitalleşmesi kapsamında, ana süreçler müşteri, personel, getiri ve maliyet parametreleriyle analiz edilerek yol haritası hazırlanmıştır.
  • Katılım Sigortacılığı faaliyetleri kapsamında, Ferdi Kaza Sigortası prim üretimi %41 artmıştır.

başarılı

Müşteri Deneyimi, Pazarlama Yönetimi, Kurumsal iletişim, Finansal Yönetim, Bireysel Satış, Bölge Müdürlükleri, Kurumsal Satış, Alternatif Satış Kanalları, İnsan Kaynakları ve İdari İşler, Eğitim ve Gelişim, Operasyon ve Bilgi Teknolojileri fonksiyonlarının her biri Şirket’in 2019 yılındaki başarılı performansına üstün katkı sağlamışlardır.
Detaylı bilgi